söndag 25 januari 2009

Frukostmuffins med morot och solrosfrön.

Har testat dessa nyttiga muffins som är ganska mycket som scones... Smakade hur gott so helst till en kopp the...

Recept:
3 dl dinkelmjöl
1,5 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl solrosfrö
2 rivna morötter
50g margarin
2 dl filmjölk

Sätt ugnen på 225 grader. blanda all torra ingredienser. Blanda ner morötterna och margarinet med fingertopparna (eller använd elvisp och degkrokar). Blanda i filmjölken och arbeta snabbt ihop. Dela i 12 bitar, lägg i muffinsform eller muffinsplåt. Grädda ca 15 min eller tills de fått fin färg. Servera nygräddade med te.x färskost...

1 kommentar:

  1. Mmm, det ser verkligen gott ut. Ska genast börja baka..ska bara jobba färdigt först

    SvaraRadera